Αναστέλλονται οι πτήσεις της Lufthansa από και προς την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
Αεροσκάφη της Lufthansa
(AP Photo/Michael Probst)Αναστέλλονται οι πτήσεις της Lufthansa από και προς την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου, όπως δήλωσε χθες Δευτέρα 19/1 εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου αερομεταφορών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Την Τετάρτη 14/1, η Lufthansa είχε ενημερώσει πως θα παρακάμπτει μέχρι νεωτέρας τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ, αλλά η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα αεροσκάφη του ομίλου θα χρησιμοποιούν από σήμερα «έναν διάδρομο εντός του εναέριου χώρου του Ιράκ».
Ανέφερε επίσης ότι η Austrian Airlines - μέλος του ομίλου Lufthansa - δεν θα εξυπηρετεί την Τεχεράνη τουλάχιστον μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.
Την Παρασκευή, ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείας να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο εξαιτίας των αμερικανικών απειλών για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Μιλάμε με το ΝΑΤΟ για τη Γροιλανδία - Το ευχαριστώ στην Τεχεράνη για την αναστολή εκτελέσεων
«Η Τεχεράνη θα υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι της ξένης απειλής», προειδοποιεί ο ΥΠΕΞ Αραγτσί
Ο Μαρκ Άντονι αποθεώνει Bad Bunny: «Χειροκροτούσα μπροστά στην τηλεόραση»
13:04
Αυτοί είναι οι δέκα υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τουρκία
13:02
Τμήμα παλαιού κτηρίου κατέρρευσε στο Ρέθυμνο - Αποκλείστηκε ο χώρος (pics&vid)
12:55
Φλώρινα: Πορεία και συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων στο κέντρο της πόλης
12:51