Ουκρανία: Ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Οδησσό μετά από ρωσική επίθεση
Πυροσβέστες σβήνουν πυρκαγιά μετά από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία
AP Photo/Andrii MarienkoΡωσική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακή εγκατάσταση στη περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 10/2 η εταιρία ενέργειας DTEK.
«Η ζημιά είναι εκτεταμένη. Οι επιδιορθώσεις θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία του εξοπλισμού», ανέφερε η DTEK σε μήνυμα μέσω Telegram.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Κίπερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι σε κάποιους οικισμούς στην περιοχή σημειώθηκαν μερικές διακοπές ηλεκτροδότησης.
«Τη νύχτα, ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμα κυνική επίθεση κατά των ενεργειακών υποδομών στην περιφέρεια της Οδησσού», έγραψε ο Κίπερ σε μήνυμα στο Telegram.
Οι κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές λειτουργούν με γεννήτριες και είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τον Κίπερ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ: «Μένει ακόμα πολύς δρόμος» για την ειρήνη στην Ουκρανία
Ουκρανία: Κίεβο και Παρίσι θέλουν να αναπτύξουν την κοινή τους παραγωγή όπλων
Κατακόρυφη μείωση του αριθμού πλοίων που πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ το Σαββατοκύριακο
17:06
Μαίνεται η φωτιά στη Βάρδα Ηλείας - Μεγάλη κινητοποίηση και ενίσχυση δυνάμεων
17:04Το Αζερμπαϊτζάν εκφράζει «ανησυχία» για την αναγνωρίση από το Ισραήλ της γενοκτονίας των Αρμενίων
17:03
Σε σοβαρή κατάσταση 50χρονη γυναίκα στη Λευκάδα – Αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε στο κεφάλι της
16:58