Η Ιταλία στέλνει αεράμυνα στον Κόλπο μετά τις επιθέσεις του Ιράν, λέει η Μελόνι
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι
(AP Photo/Pamela Smith)Η Ιταλία σκοπεύει να στείλει βοήθεια στον τομέα της αεράμυνας στις χώρες του Κόλπου, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις του Ιράν, όπως δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι.
«Όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία, η Ιταλία προτίθεται να παράσχει στήριξη στις χώρες του Κόλπου, ειδικά στον τομέα της άμυνας και πιο συγκεκριμένα της αεράμυνας», ανέφερε η Μελόνι σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL 102.5.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ακόμη: «Αυτό δεν γίνεται μόνο επειδή είναι φιλικές χώρες, αλλά κυρίως επειδή δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί ζουν στην περιοχή και περίπου 2.000 Ιταλοί στρατιώτες είναι αναπτυγμένοι εκεί, πρόσωπα που θέλουμε και πρέπει να προστατεύσουμε».
SPONSORED
«Πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία
08:27
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Κηφισίας – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:22
Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέος Αλμοδόβαρ, He-Man και έκτο Scary Movie
08:17
Μικρή πτώση στις τιμές του πετρελαίου μετά την εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου
08:12