Jerusalem Post: Ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παρά τον τραυματισμό του
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, γιος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
AP Photo/Vahid SalemiΠαρόλο που ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, παραμένει ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε καλά ενημερωμένη πηγή που επικαλείται η εφημερίδα The Jerusalem Post.
«Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του και να διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις ως νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν» ανέφερε αναλυτικά η πηγή.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ο Μοτζτάμπα είχε τραυματιστεί, αν και η εκπομπή δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του τραυματισμού ή τη σοβαρότητά του. Η αναφορά δεν ανέφερε επίσης πότε συνέβη ο τραυματισμός ή αν επηρέασε τις καθημερινές του ευθύνες.
Παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις από ιρανικούς αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί καμία φωτογραφία ή βίντεο του νεοδιορισμένου ανώτατου ηγέτη, γεγονός που τροφοδοτεί τις εικασίες μεταξύ παρατηρητών και ομάδων της αντιπολίτευσης.
Ποιος είναι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Υπενθυμίζεται ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο δεύτερος γιος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ηγέτης του Ιράν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
O 56χρονος είναι ο δεύτερος γιος του αγιατολάχ, του ανώτατου ηγέτη που σκοτώθηκε το Σάββατο (28/2).
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ γεννήθηκε το 1969 στη Μαχσάντ, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο στο Ιράν, περίπου μια δεκαετία πριν από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιρανικά ΜΜΕ: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ο νέος Ανώτατος Ηγέτης
Η Madonna προσφέρει αμοιβή για το θρυλικό κοστούμι της που χάθηκε στο Coachella (pics)
12:23
Χατζηδάκης: Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική - Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό
12:22
Νέα μελέτη έρχεται να λύσει το μυστήριο του πώς σχηματίστηκε το Γκραν Κάνιον
12:18
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «Θρίλερ» στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας: Ο Βανς μεταβαίνει στο Πακιστάν, οι Ιρανοί δεν έχουν αναχωρήσει - «Μη αποδεκτές οι διαπραγματεύσεις»
12:13