Νετανιάχου προς Ευρωπαίους: Ακούστε τον Τραμπ και μπείτε στον πόλεμο - Η αναφορά στην Κύπρο
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου
(Atef Safadi/Pool via AP)Κάλεσμα στους παγκόσμιους ηγέτες και ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στην κοινή ισραηλινο-αμερικανική στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ιράν απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την επίσκεψη σε σημείο μιας πυραυλικής επίθεσης της Τεχεράνης στη πόλη Αράντ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επικαλέστηκε την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από την Τεχεράνη που στόχευε τη βρετανικο-αμερικανική στρατιωτική βάση στον Ινδικό Ωκεανό στο Ντιέγκο Γκαρσία το Σαββατοκύριακο.
«Εκτόξευσαν έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στο Ντιέγκο Γκαρσία... Έχουν τώρα την ικανότητα να φτάσουν βαθιά στην Ευρώπη», είπε.
«Προειδοποιώ συνεχώς — τώρα έχουν την ικανότητα να φτάσουν βαθιά στην Ευρώπη. Έχουν ήδη πυροβολήσει ευρωπαϊκές χώρες — την Κύπρο. Βάζουν τους πάντες στο στόχαστρό τους».
Για να προσθέσει ότι το Ιράν «μπλοκάρει μια διεθνή θαλάσσια διαδρομή — μια ενεργειακή διαδρομή — και προσπαθεί να εκβιάσει ολόκληρο τον κόσμο».
«Τι περισσότερες αποδείξεις χρειάζεστε ότι αυτό το καθεστώς, που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να σταματήσει;»
«Ήρθε η ώρα να δούμε τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών να συμμετέχουν», πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου τόνισε ακόμη ότι ορισμένες χώρες αρχίζουν να κινούνται προς την ένταξη στην εκστρατεία, χωρίς να διευκρινίζει ποιος ή με ποια ιδιότητα, αλλά προσθέτει ότι «χρειάζονται περισσότερες».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βίντεο από σημείο όπου έπεσε βόμβα διασποράς στο Ισραήλ
Η κρίση στα Στενά του Ορμούζ μπλοκάρει τις Ferrari και όχι μόνο
«Ακούστε τον Τραμπ» το μήνυμα Νετανιάχου στην ΕΕ - Νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν
Αυτά είναι τα σημεία - στόχοι που βρίσκονται οι μεγάλοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας του Ιράν (γράφημα)
16:46
Με σφράγισμα του Ορμούζ απειλούν οι Φρουροί της Επανάστασης στο τελεσίγραφο Τραμπ
16:34
Προσαγωγή ατόμου για τη δολοφονία του 51χρονου τραγουδιστή στην Καρδίτσα (vids)
16:24
19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας - Μια πρόκληση για τη νέα γενιά και τη δημόσια υγεία
16:21