Χτύπημα στο σπίτι του πρώην ΥΠΕΞ του Ιράν, Καμάλ Χαραζί: Τραυματίστηκε σοβαρά - Νεκρή η σύζυγός του
Ο Καμάλ Χαταμί
EPA/Ballesteros/ ΑΠΕ ΜΠΕΑεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ και του Ισραήλ χτύπησε το σπίτι του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Καμάλ Χαραμί, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο και σκοτώνοντας τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης το σπίτι του στην Τεχεράνη βομβαρδίστηκε την Τετάρτη (1/4). Ο Χαραζί διακομίστηκε σε νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.
Ο Χαραζί διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της χώρας από το 1997 μέχρι το 2005 επί προεδρίας Χαταμί και ήταν στενός σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Kατέχει τη θέση του επικεφαλής του Στρατηγικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, ενός συμβουλευτικού οργάνου που συνδέεται άμεσα με την ιρανική ηγεσία, το οποίο συστάθηκε κατόπιν οδηγιών του εκλιπόντος ηγέτη του Ιράν. Ο Χαράζι συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά του ως ανώτερος σύμβουλος υπό την ηγεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος αποφάσισε να διατηρήσει την συμβουλευτική ομάδα του πατέρα του για να διασφαλίσει τη συνέχεια των πολιτικών του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η απειλή Τραμπ να πλήξει «εξαιρετικά σκληρά» το Ιράν κλονίζει τις παγκόσμιες αγορές
«Δεν θα ανεχθούμε τον φαύλο κύκλο πολέμου, διαπραγματεύσεων, εκεχειρίας» διαμηνύει το ιρανικό ΥΠΕΞ
Liveblog: «Δεν βλέπουμε ούτε το ναυτικό ούτε τα αεροσκάφη τους» λένε οι ΗΠΑ για το Ιράν
ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα για την περίοδο του Πάσχα
15:00
Έρχεται prequel του «Weapons»: Στο προσκήνιο η μυστηριώδης Aunt Gladys
15:00
Liveblog: «Δεν βλέπουμε ούτε το ναυτικό ούτε τα αεροσκάφη τους» λένε οι ΗΠΑ για το Ιράν - Μπαράζ επιθέσεων στο Λίβανο
15:00
Κωστής Χατζηδάκης από Βουλή: Οι 14 τομές που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία
14:56