Με drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία κατά της Ουκρανίας χτυπά η Χεζμπολάχ το Ισραήλ
Drone FPV
(AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερο τις δυνατότητες των drones τύπου FPV σε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων στο νότιο Λίβανο, τα οποία χρησιμοποιεί και η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πρόκειται για ελαφριά μοντέλα σχεδιασμένα για ακριβή στόχευση, που ελέγχονται από το χειριστή μέσω καλωδίου οπτικών ινών. Αυτή η τεχνολογία τα καθιστά απρόσβλητα σε παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου (EW), καθώς δεν βασίζονται σε ραδιοσυχνότητες.
Βίντεο που δημοσίευσε η Χεζμπολάχ δείχνουν μικρά FPV drones, να χτυπούν ισραηλινά άρματα μάχης και άλλα οχήματα στο νότιο Λίβανο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
«Το Στενό του Ορμούζ είναι ανοικτό για τη Ρωσία» δηλώνει ο σύμβουλος του Πούτιν Γιούρι Ουσακόφ
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ και Ιράν ανταλλάσουν πυραύλους και ο Τραμπ απειλεί με περισσότερα χτυπήματα
ΕΛΛΑΔΑ
Βυτιοφόρο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο στην Μεσσηνία
22:21
ΕΛΛΑΔΑ
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 6,7 εκατ. ευρώ
22:09
ΚΟΣΜΟΣ
ΣΚ Εγκλωβισμένες στα Στενά του Ορμούζ ΗΠΑ και Ιράν - Ορατός ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης (pics&vids)
22:03
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ στα ανοιχτά του Λασιθίου
21:51
ΚΟΣΜΟΣ