ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θα ρίξουμε νέα χαρτιά στο πεδίο της μάχης αν ξαναρχίσει ο πόλεμος»

Ιράν: «Θα ρίξουμε νέα χαρτιά στο πεδίο της μάχης αν ξαναρχίσει ο πόλεμος»

O πρόεδρος του κοινοβουλίου Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ φορώντας τη στολή των Φρουρών της Επανάστασης σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου, στην Τεχεράνη την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

Hamed Malekpour/ICANA via AP

Το Ιράν είναι έτοιμο να ρίξει «νέα χαρτιά στο πεδίο της μάχης» αν ξαναρχίσει ο πόλεμος που εξαπέλυσαν εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας οι ΗΠΑ και το Ισραήλ την 28η Φεβρουαρίου, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ. 

Η δήλωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ήρθε δυο ημέρες προτού εκπνεύσει η ισχύς της κατάπαυσης του πυρός δυο εβδομάδων που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη και ενώ η τελευταία δεν έχει αποκαλύψει αν θα δώσει το παρών στο νέο γύρο συνομιλιών με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν.

«Δεν θα αποδεχτούμε να διαπραγματευόμαστε υπό απειλή και, κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων εβδομάδων, ετοιμαστήκαμε να αποκαλύψουμε νέα χαρτιά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε ο κ. Γκαλιμπάφ μέσω X.