Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο τούρκος πρωθυπουργός βλέπει νέες ευκαιρίες συνεργασίας στη νίκη Τραμπ
Μια ευκαιρία για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας βλέπει ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικάνικες εκλογές του 2016.
Σε ομιλία του στην Άγκυρα, έστειλε τα συγχαρητήρια του στον νέο πλανητάρχη και τόνισε πως μια «νέα σελίδα» θα ανοίξει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, αν η Ουάσινγκτον εκδώσει τον τούρκο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.
«Δημιουργείται μια ευκαιρία για τον νέο πρόεδρο να προωθήσει τις σχέσεις με πολιτικές που λαμβάνουν υπόψη τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.
Υπενθυμίζουμε πως η Τουρκία κατηγορεί τον ιεροκήρυκα για την ενορχήστρωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συντάξεις Νοεμβρίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή τους - Πότε θα δοθεί η ενίσχυση των 400 ευρώ
06:00
Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας από τις 16 Νοεμβρίου
05:00
Πώς θα λειτουργεί ο εθνικός «κουμπαράς» - Τι θα ισχύει με την κατάθεση χρημάτων
04:00
Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες στα «κόκκινα δάνεια» - Τι θα ισχύσει για τους τόκους
03:00