Ινδονησία: Μαστίγωμα σε κοινή θέα η τιμωρία ζευγαριού για τα φιλιά σε βίντεο στο TikTok
Δημόσιο μαστίγωμα στην Ινδονησία, γυναίκας που φίλησε ανδρα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok
AP Photo/Reza Saifullah)Μαστιγώθηκε δημόσια σήμερα ένα νεαρό ζευγάρι, που καταγράφηκε να φιλιέται μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε ζωντανής μετάδοσης βίντεο στο TikTok, στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, σε μια από τις τελευταίες εφαρμογές του ισλαμικού νόμου στην περιοχή, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο άνδρας και η γυναίκα, ηλικίας 22 και 25 ετών, δέχτηκαν από 21 ραβδισμούς ο καθένας ενώπιον πλήθους που συγκεντρώθηκε σε ένα δημόσιο πάρκο στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Serambinews.com.
Το ζευγάρι είχε αρχικά καταδικαστεί σε ποινή 25 ραβδισμών μετά την καταδίκη του για αδίκημα βάσει νόμου της Άτσεχ που βασίζεται στη Σαρία και απαγορεύει ερωτική σχέση μεταξύ ενός άγαμου άνδρα και μιας γυναίκας.
Η υπόθεση προσέλκυσε την προσοχή όλης της χώρας, αφότου το βίντεο στο TikTok έγινε viral τον Φεβρουάριο.
Ο άνδρας και η γυναίκα ήταν μεταξύ των έξι ατόμων που μαστιγώθηκαν δημόσια σήμερα μετά την τελεσιδικία των αποφάσεων του Δικαστηρίου Σαρία της Μπάντα Άτσεχ.
Δύο άνδρες έλαβαν 28 ραβδισμούς ο καθένας, αφού καταδικάστηκαν για αδίκημα που σχετίζεται με ερωτική συναναστροφή.
Ο ισλαμικός νόμος της Άτσεχ καλύπτει αδικήματα που κυμαίνονται από τον τζόγο και την κατανάλωση αλκοόλ έως τη μοιχεία και τη συναινετική ερωτική συναναστροφή εκτός γάμου.
Η Άτσεχ, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, έλαβε ειδική αυτονομία από την ινδονησιακή κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μετά από δεκαετίες αυτονομιστικών συγκρούσεων.
Σύμφωνα με αυτή τη ρύθμιση, η επαρχία έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μια εκδοχή του ισλαμικού νόμου διαφορετική από το κυρίως κοσμικό νομικό σύστημα της Ινδονησίας.
Ο δημόσιος ραβδισμός παραμένει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της νομοθεσίας της Άτσεχ, με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάζουν την πρακτική ως βάρβαρη, εξευτελιστική και ασύμβατη με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ινδονησία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας του σεισμού στη νήσο Σουλαουέσι
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ινδονησία: Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς - Δείτε βίντεο
Πώς υπολογίζεται online το επίδομα αδείας: Πότε πρέπει να καταβληθεί
01:00
Τι αλλάζει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης των Αγροτών: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι
00:30
Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή στη βία, αυτοδυναμία το 2027 και σταθερές συμμαχίες με ΗΠΑ - Ισραήλ»
00:04
Μάχη με τις φλόγες δίνουν 2.000 πυροσβέστες σε πύρινα μέτωπα στη νότια Γαλλία
23:57