Πυροβολισμοί σε Γυμνάσιο στις Φιλιππίνες - Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
Ανανεώθηκε:
Φωτογραφία αρχείου
APΠυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή 18/9 σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νότια των Φιλιππινών.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει λεπτομέρειες για τον δράστη ή τα θύματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Εθνικό Γυμνάσιο Μπάνγκα στο Νότιο Κοταμπάτο, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρεϊνάλντο Ταμάγιο.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί ήταν μαθητές.
Πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό ένοπλης επίθεσης σε σχολείο στη χώρα από τον Ιούνιο.
Τον περασμένο μήνα, ένας έφηβος στη Ζαμποάνγκα άνοιξε πυρ σε σχολείο στη Ζαμποάνγκα και σε ζωντανή μετάδωση κατέγραψε τον θάνατο ενός συμμαθητή του. Λίγο αργότερα αυτοκτόνησε και ο ίδιος.
Τον Ιούνιο, δύο μαθητές τους άνοιξαν πυρ σε δημόσιο λύκειο στο Τακλομπάν και σκοτώνοντας τρεις μαθητές. Συνολικά 20 παιδιά τραυματίστηκαν.
Οι Φιλιππίνες έχουν σχετικά αυστηρούς κανονισμούς περί οπλοκατοχής, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ψυχολογικής αξιολόγησης, ωστόσο τα παράνομα πυροβόλα όπλα εξακολουθούν να κυκλοφορούν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μακελειό σε Λύκειο στις Φιλιππίνες: Νεκρός μαθητής από ένοπλη επίθεση - Αυτοκτόνησε ο δράστης
Φιλιππίνες: Γιος αστυνομικού ο ένας από τους δράστες του μακελειού- Με δύο πιστόλια η φονική επίθεση
AI agents, πληρωμές και εμπιστοσύνη: Ο futurist Magnus Lindkvist μιλά για το μέλλον του εμπορίου
11:40
Μητσοτάκης: Θα θέσω το ζήτημα του ΕΦΚ στο Ευρ. Συμβούλιο- Διπλή παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης
11:39
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου - Η σύζυγος του Ανδρέα, σε έναν πολυτάραχο γάμο, γεμάτο ιστορία
11:36
Ο ESA επιλέγει την κοινοπραξία ARISE για τον σχεδιασμό του προτύπου συστήματος πληροφοριών της ΕΕ
11:32