ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια κατά τη διάρκεια γιορτής - Δύο νεαροί νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Πυροβολισμοί στην Τζόρτζια κατά τη διάρκεια γιορτής - Δύο νεαροί νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Φωτογραφία αρχείου

AP

Τουλάχιστον δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από πυρά εν μέσω γιορτής στην πολιτεία Τζόρτζια (νότια), ανακοίνωσαν νωρίς χθες Κυριακή 9/10 οι τοπικές αρχές και αυτές της πολιτείας.

Ο σερίφης στην κομητεία Ντούλι, ο Κρεγκ Πίβι, ανέφερε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ότι δυο άνδρες, 21 και 23 ετών, σκοτώθηκαν στη Βιένα, περίπου 216 χιλιόμετρα νότια από την Ατλάντα. Άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφεραν αξιωματούχοι στον Τύπο. Οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ των 14 και των 51 ετών, πρόσθεσαν. Κάποιοι φέρουν τραύματα από τουφέκια.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη γιορτή για την επιστροφή μαθητών του Λυκείου στην κομητεία Ντούλι παραβρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες.

Οι αρχές ανέφεραν πως δεν θεωρούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή. Ωστόσο δεν κατονόμασαν δημόσια κανέναν ύποπτο ή υπόπτους, ούτε «πρόσωπα ενδιαφέροντος» στην έρευνα, ενώ δεν έκαναν ουδεμία εκτίμηση για τα κίνητρα της επίθεσης με τη χρήση πυροβόλων όπλων,

«Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για το τι προκάλεσε» το αιματηρό επεισόδιο, είπε ο Κρις Χόουζι, διευθυντής του γραφείου έρευνας της πολιτείας (GBI).