Στο νοσοκομείο ο Στίβεν Χόκινγκ
Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης την Παρασκευή καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Ο 74χρονος Χόκινγκ, που βρίσκεται στην Ιταλία για ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών και συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο την Δευτέρα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Romano/Handout via Reuters
Τόσο ο εκπρόσωπος του όσο και μια πηγή του Βατικανού είπαν ότι δεν πιστεύεται ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο.
Ο Χόκινγκ, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες. Στις 25 Νοεμβρίου έδωσε μια διάλεξη στο Βατικανό με θέμα την καταγωγή του σύμπαντος.

REUTERS/Philip Pullella
Το Τζεμέλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί και οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025
00:07