ΚΟΣΜΟΣ

«Ήρωας» ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, λέει Ουκρανός εθνικιστής βουλευτής

«Ήρωας» ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, λέει Ουκρανός εθνικιστής βουλευτής
Depo Photos/Sozcu Newspaper via REUTERS

«Ήρωα» χαρακτηρίζει τον δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, το βράδυ της Δευτέρας, ένας εκ των βουλευτών της Ουκρανίας.

Ο Αντρέι Καρλόβ δέχθηκε πισώπλατα εννέα σφαίρες από το όπλο ενός άνδρα, που ταυτόχρονα φώναζε συνθήματα για το Χαλέπι, σε μια δολοφονία που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό παγκοσμίως.

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι στην Ουκρανία υπάρχουν και κάποιοι που πανηγυρίζουν για τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη, όπως για παράδειγμα το μέλος του ουκρανικού Κοινοβουλίου, Volodymyr Parasiuk, που σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, χαρακτηρίζει «ήρωα» τον ένοπλο που αφαίρεσε τη ζωή του Καρλόβ.

Ο ουκρανός εθνικιστής βουλευτής Parasyuk, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της εξέγερσης στο Κίεβο που οδήγησε στην πτώση του Γιανουκόβιτς, εξήρε την πράξη του νεαρού που δολοφόνησε τον Καρλόβ.

Στην ανάρτησή του, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του δράστη σχεδόν αμέσως μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, ο Parasyuk αναφέρει :

«όταν ένας άνδρας είναι έτοιμος, ακόμη και με κόστος τη ζωή του, να πάρει ακραία μέτρα για χάρη μιας ιδέας, για χάρη της αλήθειας, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι είναι ήρωας».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου, κάποιοι εκ των οποίων συμμερίζονται την άποψη του Ουκρανού βουλευτή, ενώ άλλοι εξέφρασαν τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά τους.

Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να αποκαλέσουν το Parasyuk «ανόητο» που προέβη στη συγκεκριμένη ανάρτηση, τη στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ