ΚΟΣΜΟΣ

Ο δολοφόνος του ρώσου πρέσβη είχε περάσει σε εξετάσεις για την προεδρική φρουρά

Ο δολοφόνος του ρώσου πρέσβη είχε περάσει σε εξετάσεις για την προεδρική φρουρά
REUTERS / STRINGER

Όχι μόνο είχε δώσει, αλλά είχε επιτύχει κιόλας στις εξετάσεις για την ένταξη στο δυναμικό της προεδρικής φρουράς ο τούρκος αστυνομικός, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ. Όπως, ωστόσο, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την αδελφή του, Σεχέρ Ο., ο Μεβλούτ Αλτιντάς δεν έγινε τελικά δεκτός λόγω της μικρής εμπειρίας του στο αστυνομικό σώμα.

«Ο Μερτ και ο Σ. είχαν δώσει εξετάσεις για να ενταχθούν στην φρουρά που προστατεύει τον πρόεδρο στην Άγκυρα και πέρασαν με επιτυχία. Ωστόσο εργάζονταν ως αστυνομικοί για λιγότερο από ένα χρόνο, επομένως δεν τους δέχθηκαν Ευτυχώς, δεν κατάφεραν να προσληφθούν ως φρουροί του προέδρου» δήλωσε η Σεχέρ Ο., όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet Daily News την οποία επικαλείται το ΑΠΕ.

Η ίδια συμπλήρωσε πως ο αδελφός της είχε επηρεαστεί από τον συμφοιτητή του στην ακαδημία της αστυνομίας (τον αναγνώρισε μόνο με το αρχικό γράμμα Σ.) με τον οποίο ο Αλτιντάς νοικίασε ένα σπίτι στην Άγκυρα.

Ο Αλτιντάς ενδεχομένως «υπέστη πλύση εγκεφάλου» και απομακρύνθηκε από την οικογένειά τους, τόνισε η Σεχέρ Ο.

«Ποτέ δεν τον υποχρεώσαμε να διαβάσει το Κοράνι ή να προσεύχεται. Δεν είμαστε αυτού του είδους η οικογένεια... Του έκαναν πλύση εγκεφάλου και απομακρύνθηκε από εμάς.

Κάποιοι λένε ότι εμείς τον μεγαλώσαμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έγινε έτσι. Δεν φόραγε κοστούμι και δεν γνωρίζει αραβικά» υπογράμμισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ