ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα των τουρκικών Αρχών με τις φωτογραφίες του «υπόπτου»

Γκάφα των τουρκικών Αρχών με τις φωτογραφίες του «υπόπτου»
REUTERS/Huseyin Aldemir

Σε γκάφα ολκής φέρονται να υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές ασφαλείας αναφορικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του φερόμενου ως κύριου υπόπτου για τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Το απόγευμα της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ενός άνδρα τις οποίες συνόδευαν με τις πληροφορίες ότι πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο στον Βόσπορο που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε άλλους 69.

Εντούτοις, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο εικονιζόμενος στις φωτογραφίες αναγνώρισε τον εαυτό του και προσέτρεξε αυθορμήτως στις αστυνομικές Αρχές για να τις ...καταγγείλει αλλά και να υποβάλει τη διαμαρτυρία του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νεώτερες πληροφορίες πρόκειται για έναν πολίτη από το Καζακστάν ο οποίος βρέθηκε στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους. Τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναπαραγάγει πολλαπλώς τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που τις συνόδευαν και οποίες έκαναν λόγο περί αναγνώρισης του δράστη και ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν κατά την είσοδό του στην Τουρκία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Οι πληροφορίες που τον «αφορούσαν» τον έφεραν, μάλιστα, να κατέχει και την ιδιότητα του μέλους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με νυχτερινές πληροφορίες και η τουρκική αστυνομία φέρεται να αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις διαρροές που είχε κάνει αναφορικά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντινούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ