Αφγανιστάν: Επίθεση με νεκρούς εναντίον του κυβερνήτη της Κανταχάρ
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μια επίθεση εναντίον της κατοικίας του κυβερνήτη της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.
Την είδηση μετέδωσε ο αφγανικός τηλεοπτικός σταθμός Tolo, επικαλούμενος έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας από την πλευρά του έκανε λόγο για «12 τραυματίες και νεκρούς», ενώ διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο κυβερνήτης της επαρχίας αλλά και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Αφγανιστάν. Κατά μια άλλη πηγή, οι τραυματίες είναι 18.
Την τελευταία πληροφορία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Το ΥΠΕΞ των Εμιράτων «ενημερώνεται για την ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια στην οικία του κυβερνήτη της Κανταχάρ η οποία είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό της αυτού εξοχότητας Τζούμα Μοχάμεντ Αμπντάλα αλ Κάαμπι, του πρεσβευτή των ΗΑΕ στην Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν, καθώς και ενός αριθμού διπλωματών των Εμιράτων», κατά την ανακοίνωσή του.
Η επίθεση αυτή, που ακολούθησε άλλες δύο, στην πρωτεύουσα Καμπούλ με τουλάχιστον 30 νεκροούς και στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ (τουλάχιστον 7 νεκροί), αυξάνει τον απολογισμό των νεκρών σε σχεδόν 50, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ποδόσφαιρο σε μικροβαρύτητα: Πώς η NASA μελετά την μπάλα του Μουντιάλ στο διάστημα
18:21
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε αποθήκη στο Ηράκλειο - Ζημιές σε πολυκατοικία και επιχειρήσεις
18:12
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Καλά στην υγεία τους οι Ελληνες ομογενείς στην Βενεζουέλα» - Συνεχής συνεργασία με την Πρεσβεία
18:03
Μάρω Κοντού: «Πάντα βαστάω μαχαίρι» λέει ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο Αττικόν
17:54