ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα στην «επέλαση» του Ζούκερμπεργκ στη Χαβάη: Γιατί μηνύει κατοίκους

Προβλήματα στην «επέλαση» του Ζούκερμπεργκ στη Χαβάη: Γιατί μηνύει κατοίκους
Stephen Lam/Reuters

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προσπαθεί να διώξει τους γείτονες του στη Χαβάη μηνύοντας τους.

Ο συνιδρυτής του Facebook το 2014 αγόρασε έκταση 700 εκταρίων στο νησί Kauai στην Χαβάη. Πλέον θέλοντας περισσότερο προσωπικό χώρο για αυτόν και την οικογένεια του προσπαθεί με κάθε τρόπο να διώξει τους γηγενείς που έχουν δώδεκα οικόπεδα εντός της Γης που έχει αγοράσει.

«Είναι πολύ συνηθισμένη στη Χαβάη η ύπαρξη μικρών, ξεχωριστών αγροτεμαχίων γης μέσα στα όρια μιας ευρύτερης έκτασης, με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους να έχουν κατακερματιστεί ή να έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου», ανέφερε ο Κeoni Shultz, συνήγορος του δισεκατομμυριούχου.

«Οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι η συνήθης διαδικασία για να ταυτοποιηθούν όλοι οι πιθανοί συνιδιοκτήτες, να εξακριβωθεί το είδος της ιδιοκτησίας και να εξασφαλιστεί ότι, σε περίπτωση που υπάρχουν, ο καθένας θα λάβει το ανάλογο αντίτιμο για το ποσοστό που κατέχει», είπε ακόμη. Η κίνηση του Ζούκερμπεργκ κρίνεται νόμιμη από την νομοθεσία του νησιού.

zu

(Η ιδιοκτησία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη Χαβάη/Forbes)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος απασχολεί την τοπική κοινότητα, καθώς στο παρελθόν είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τον τεράστιο τοίχο που έχτισε γύρω από την ιδιοκτησία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ