ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones

Ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones
reuters

Οι εξαγγελίες Τραμπ για την ελάφρυνση των φόρων σε ότι αφορά την βιομηχανία αλλά και η υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων που δίνουν το πράσινο φως για την κατασκευή δύο πετρελαιαγωγών είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones.

Για πρώτη φορά στην ιστορία έσπασε το φράγμα των 20.000 μονάδων συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Η άνοδος του συγκεκριμένου δείκτη είναι ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί καθώς περιλαμβάνει τις 30 πιο γνωστές μετοχές των ΗΠΑ.

Το ράλι του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones παρακολουθούσε με ενδιαφέρον ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter.

Ας δούμε βήμα –βήμα την ανοδική πορεία :

Στα πρώτα λεπτά μετά το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ ο Dow Jones κέρδισε 106,55 μονάδες και έφτασε τις 20.019,26 μονάδες. Την ίδια ώρα ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έφτασε τις 5.635,86 μονάδες, κερδίζοντας 34,90 μονάδες.

Η κούρσα του Dow Jones συνεχίστηκε και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) άγγιξε τις 20.049,85 μονάδες με τον Nasdaq να βρίσκεται στις 5.641,49 .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ