ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί με νεκρούς σε τέμενος στον Καναδά

Πυροβολισμοί με νεκρούς σε τέμενος στον Καναδά
REUTERS/Mathieu Belanger

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από πυροβολισμούς σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη έξι νεκρών και οκτώ τραυματιών.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι είδε αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο που ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο ακόμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι έξι άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις.

KANADAS

(REUTERS/Mathieu Belanger)

Η αστυνομία του Κεμπέκ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο στο τέμενος, που προηγούμενα έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, οι εγκαταστάσεις του τεμένους βρίσκονται υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ αυτό, έχει εκκενωθεί.

Ο τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ στον Καναδά, χαρακτήρισε την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ ως “τρομοκρατική πράξη.”

"Ο ένοπλος φώναξε Allahu Akbar"

«Ένας από τους ένοπλους, πυροβολούσε και φώναζε Allahu Akbar», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Καναδά, ένας επιζών της επίθεσης στο τέμενος στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά, σύμφωνα με το Russia Today.

«Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι μου».

KANADAS 3

(REUTERS/Mathieu Belanger)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ