Η Γερμανία δεν θα τιμήσει τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον 'Ανις Αμρί
Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον 'Ανις 'Αμρι, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξυμνούσαν τον Μουσολίνι.
Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη 'Ανις 'Αμρι.
Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της 'Αγκελας Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον 'Αμρί, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικες θέσεις και απόψεις.
Οι δύο αστυνομοκοί έχουν μεταφερθεί,πάντως, απο το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατεφθούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας
Σύγκρουση τρένων στην Πολωνία: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από εκτροχιασμό βαγονιών
21:08
ΟΗΕ: Αναστέλλεται η απομάκρυνση πλοίων και ναυτικών από το Ορμούζ μετά την επίθεση σε πλοίο στο Ομάν
21:02
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να απαντήσει αν θέλει να σύρει ξανά σε περιπέτειες τη χώρα
20:59
Απελαύνει τον Ρουμάνο πρόξενο η Μόσχα μετά το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στην Κονστάντζα
20:53