ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ
REUTERS/Kevin Lamarque

Την επίθεση που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ βρισκόταν καθ’ οθόν προς το θέρετρο Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε επίθεση με ένα αντικείμενο, πιθανότατα πέτρα, που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το θέρετρο για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που έχει λάβει ο αμερικανός πρόεδρος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ένα αντικείμενο πετάχτηκε προς την αυτοκινητοπομπή», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών και πρόσθεσε ότι το περιστατικό ερευνάται, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, το αντικείμενο πιστεύεται ότι ήταν μια πέτρα, που δεν χτύπησε την προεδρική λιμουζίνα, αλλά ένα άλλο όχημα της αυτοκινητοπομπής, χωρίς πάντως κανείς να τραυματιστεί.

Στο σημείο της επίθεσης, εντοπίστηκε λίγο αργότερα μία πέτρα που είχε το μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατευθυνόταν προς το θέρετρό του στη Φλόριντα, το οποίο πλέον αποκαλείται ως ο «Λευκός Οίκος του χειμώνα», μια που ο αμερικανός πρόεδρος περνά εκεί σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ