ΚΟΣΜΟΣ

«Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι» δηλώνει ο Τραμπ για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική του πολιτική

«Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι» δηλώνει ο Τραμπ για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική του πολιτική
REUTERS

"Το Παρίσι δεν είναι πλέον Παρίσι": ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικαλέστηκε σήμερα έναν ανώνυμο "φίλο του" που δεν πατάει πλέον το πόδι του στη γαλλική πρωτεύουσα, για να υπερασπιστεί τη μεταναστευτική πολιτική του.

"Η εθνική ασφάλεια ξεκινά από την ασφάλεια στα σύνορα. Οι ξένοι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να πλήξουν την Αμερική αν δεν μπορούν να μπουν στη χώρα μας" είπε μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), στο Μέριλαντ.

"Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη! Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη!" επισήμανε, υπεραμυνόμενος για άλλη μια φορά των αμφιλεγόμενων δηλώσεων που έχει κάνει για τη Σουηδία, συνδέοντας την αύξηση της εγκληματικότητας με τις μεταναστευτικές ροές. "Λατρεύω τη Σουηδία αλλά οι άνθρωποι εκεί καταλαβαίνουν ότι έχω δίκιο", συνέχισε.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει αναφερθεί πολλές φορές στις επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στη Γαλλία για να δικαιολογήσει τη μεταναστευτική πολιτική του. Αυτή τη φορά όμως στάθηκε περισσότερο και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι.

"Έχω έναν φίλο, κάποιον πολύ, πολύ σημαντικό. Λατρεύει την Πόλη του Φωτός. Επί χρόνια, κάθε καλοκαίρι πήγαινε στο Παρίσι μαζί με τη σύζυγό του και την οικογένειά του", αφηγήθηκε. "Δεν τον είχα δει για πολύ καιρό και του λέω: Τζιμ, πώς πάει το Παρίσι; Δεν πηγαίνω πια. Το Παρίσι δεν είναι πια Παρίσι", φέρεται ότι του απάντησε ο φίλος αυτός.

"Δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία. Σήμερα, ούτε καν το σκέφτεται να πάει", κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ