Ζ. Γκάμπριελ: υποστήριξη σε Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία για ανεργία - μεταναστευτικό
«Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια στον τομέα της ανεργίας, αλλά και στο μεταναστευτικό. Δεν είναι δυνατόν, πλέον, να υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική εις βάρος μίας άλλης χώρας» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά από την συνάντησή του χθες Σάββατο (27/2/17) στην Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.
«Δεν γίνεται ενώ υπάρχουν ελληνικά και ιταλικά hot spot, κάποιες χώρες να αποσύρονται και να αφήνουν το βάρος στις πλάτες των άλλων» πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, με αναφορά στην ανάγκη αλληλέγγυας αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, όπως μεταδίδει η Rai.
Σε σχέση με το ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ της χώρας, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ιταλία να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το χρέος. Δεν μπορούν, συγχρόνως, να γίνονται μεταρρυθμίσεις και να πετυχαίνεται και εξοικονόμηση πόρων». Αναφερόμενος στην «ατζέντα Σρέντερ» τόνισε ότι η ίδια η Γερμανία «αποτελεί απόδειξη ότι χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται χρόνος για να μειωθεί καθοριστικά το χρέος. Δεν μπορούν να γίνουν μαζί οι μεταρρυθμίσεις και δημόσια αποταμίευση». Και πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας: «Εμείς το μάθαμε στο πετσί μας και θα έπρεπε να το επιτρέψουμε και στους άλλους».
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό Σύμφωνο «ονομάζεται σταθερότητας και ανάπτυξης, αλλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έγινε το λάθος να δοθεί προτεραιότητα στην σταθερότητα, χωρίς ενδιαφέρον για την ανάπτυξη». Τώρα «πρέπει να ασχοληθούμε και με τις δυο».
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ - Τα τρία mail της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια
15:37
Το σκοτεινό Βερολίνο του 1928 ζωντανεύει σε νέα σειρά με τους Κόλιν Φερθ και Τζακ Λόουντεν
15:28
Θεσσαλονίκη: Ένοχος άνδρας που απείλησε ότι θα σκοτώσει την πρώην σύζυγο του
15:19
Μαραθώνια η απολογία του 54χρονου σμήναρχου που κατηγορείται για κατασκοπεία
15:08