Εικόνες από τα επεισόδια έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ, σε διαδήλωση πλήθους υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ολλανδικές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κανόνια νερού. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν μπουκάλια και πέτρες προς τους αστυνομικούς. Αρκετοί από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν, καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα διεθνή μέσα, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν με γκλομπ.

Αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε η απόφαση των ολλανδικών αρχών να μην επιτρέψει την προσγείωση της πτήσης που μετέφερε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και να απαγορέψει την πραγματοποίηση ομιλίας του σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο.

ΠΗΓΗ: REUTERS
Στη συνέχεια, εμπόδισαν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.


ΠΗΓΗ: REUTERS
Πάσχα με «άρωμα» καλοκαιριού και λίγες βροχές - Οι περιοχές που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς (pic&vid)
17:04
Επιχείρηση «Spark - Down»: Η ΕΛ.ΑΣ κατάσχεσε σχεδόν 100.000 βεγγαλικά για το Πάσχα - 23 συλλήψεις (vid)
16:56
e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών σε περισσότερους από 1.000 συνταξιούχους
16:48
Σε εξέλιξη η έξοδος για το Πάσχα: Χιλιάδες στους δρόμους, κοσμοσυρροή σε λιμάνια και ΚΤΕΛ
16:41