Standard and Poor’s: Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα η Κύπρος
Ο οίκος Standard and Poor’s αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο χρέος (ξένο και εγχώριο νόμισμα) της Κύπρου από BB σε BB+.
Το βραχυπρόθεσμο χρέος παρέμεινε στην αξιολόγηση B. Ο οίκος σημειώνει ότι η οικονομία της Κύπρου θα αναπτυχθεί με 2,7% το 2017, αλλά βλέπει μια μικρή κάμψη αυτού του ποσοστού για τα έτη 2018 μέχρι και το 2020 στο 2,5%.
Μια χώρα της Ευρωζώνης χρειάζεται τουλάχιστον μία αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας για να διασφαλίζει την πρόσβαση στα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν αναβαθμιστεί περαιτέρω η Κύπρος και μπει στην επενδυτική βαθμίδα, τα ομόλογα της θα γίνουν επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Επίσης, ο οίκος Standard and Poor’s έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο «το ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον χρηματοπιστωτικό τομέα», παράλληλα με τον «κίνδυνο ασθενούς εφαρμογής μεταρρυθμίσεων» ενόψει των προεδρικών εκλογών την επόμενη χρονιά.
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο
21:44