ΚΟΣΜΟΣ

Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από το αεροδρόμιο του Ορλί

Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από το αεροδρόμιο του Ορλί
REUTERS/Benoit Tessier

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι πολίτες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο του Ορλί, όπου ο 39χρονος άνδρας που έπεσε από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, όταν αποπειράθηκε να κλέψει το όπλο ενός στρατιωτικού, ενώ προηγουμένως είχε πυροβολήσει έναν αστυνομικό.

Όπως περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Russia Today, λίγα λεπτά πριν ο ριζοσπαστικοποιημένος δράστης πέσει κάτω από τα πυρά, κρατούσε όμηρο μια γυναίκα στρατιωτικό, έχοντας στο χέρι του ένα το όπλο -πιθανόν το δικό της. Η όμηρος μάλιστα, -που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας- έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη και τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ.

Επιβεβαιώνοντας την κατάσταση ομηρίας που είχε αναφερθεί νωρίτερα από άτομα στο Twitter, ένας αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο RT: «Ο δράστης κρατούσε από τον λαιμό μια γυναίκα ως όμηρο, έχοντας στο χέρι του το όπλο. Αντιληφθήκαμε πως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και το περιστατικό ήταν σοβαρό. Λίγο αργότερα ακούσαμε πυροβολισμούς».

Ένας δεύτερος μάρτυρας επιβεβαιώνει το σκηνικό προσθέτοντας πως την ώρα της ομηρίας οι άνδρες της ασφαλείας πυροβόλησαν κατά του δράστη σκοτώνοντάς τον:

Όταν μπήκαμε στο κτήριο τα πράγματα ήταν ήρεμα. Τότε, λίγα μέτρα πιο κάτω, είδα έναν νεαρό άνδρα. Κρατούσε όμηρό του μια στρατιωτικό και έπειτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ένοπλος την ώρα που κρατούσε από το λαιμό την γυναίκα, απειλούσε με το όπλο άλλους δύο στρατιωτικούς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ από την πλευρά του δήλωσε πως είναι "πιθανό" το τρομοκρατικό κίνητρο:

Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρει το Reuters, έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί ο πατέρας του 39χρονου και ο γιός του, ενώ η εισαγγελία έχει διατάξει νέα έρευνα για τον ύποπτο, ο οποίος φαίνεται πως είχε συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ