Επίθεση Ντόρτμουντ: Τα εκρηκτικά πιθανόν να προέρχονται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
Νέα τροπή παίρνει η επίθεση στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντόρτμουντ με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας να αναφέρει πως τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκρήξεις είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.
«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση», ανέφερε η εφημερίδα «Welt am Sonntag», που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.
Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.
Οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος.
Η εφημερίδα «Bild», έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44