ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ντόρτμουντ: Τα εκρηκτικά πιθανόν να προέρχονται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις

Επίθεση Ντόρτμουντ: Τα εκρηκτικά πιθανόν να προέρχονται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic

Νέα τροπή παίρνει η επίθεση στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντόρτμουντ με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας να αναφέρει πως τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκρήξεις είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.

«Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση», ανέφερε η εφημερίδα «Welt am Sonntag», που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο ν' αποκτηθούν.

Οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα «Bild», έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ