Νέες καταγγελίες της Τουρκίας ότι δεν έχει λάβει ευρωπαϊκά χρήματα για τους πρόσφυγες
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν υποστήριξε πως η Τουρκία έχει λάβει μόνο 790 εκατομμύρια ευρώ από το πακέτο των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που της υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει της συμφωνίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ένωση.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, που έχουν ενταθεί έπειτα από αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα μπουν πάλι σε τροχιά αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει τους όρους της μεταναστευτικής συμφωνίας.
Ο Καλίν είπε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα ζητήσει να επανέλθει στο κυβερνών κόμμα AK μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.
Ο τούρκος πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει υπεράνω κομμάτων, αλλά ο όρος αυτός άλλαξε σε ένα από τα 18 άρθρα της αναθεώρησης του Συντάγματος που εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα. Ο Καλίν είπε ακόμη πως το αν ο Ερντογάν θα ηγηθεί του κόμματος AK θα συζητηθεί αν υπάρξει σχετικό αίτημα από το κόμμα.
SPONSORED
Πάνω από 500.000 ευρώ για τα Ειδικά Σχολεία των Χανίων - Η μελέτη για το συγκρότημα στη Σούδα
22:45
Κίνδυνος νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Σε εκτροχιασμό οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν
22:35
Χίος: Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση του δικτύου ύδρευσης Οινουσσών με τη νησίδα Παναγιά
22:24
Ο Τραμπ εξήγγειλε περικοπές στο γραφείο συντονισμού αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών
22:14