ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία βάζει λουκέτο σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο που ανήκει στη Βόρεια Κορέα (pics)

Η Γερμανία βάζει λουκέτο σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο που ανήκει στη Βόρεια Κορέα (pics)
google maps

Λουκέτο σε ένα από τα ξενοδοχεία που βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου έβαλε η γερμανική κυβέρνηση. Ο λόγος είναι ότι το ξενοδοχείο ανήκει στη Βόρεια Κορέα και με αυτή την κίνηση η Γερμανία θέλει να της στερήσει μία πηγή εσόδων.

Όπως αποκαλύφθηκε, το κτίριο όπου στεγάζεται το Cityhostel, ένα πανδοχείο για φθηνή διαμονή σε μικρή απόσταση από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, είναι ιδιοκτησίας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας, που λαμβάνει μηνιαίως ενοίκιο ύψους 38.000 ευρώ, μετέδωσαν πολλά γερμανικά ΜΜΕ, όπως η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

g1

(Πηγή: Google maps)

Επικαλούμενος το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που εξέδωσε ο ΟΗΕ τον περασμένο Νοέμβριο και προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ επισήμανε ότι «οι αντιπροσωπεύσεις της Βόρειας Κορέας στο εξωτερικό πρέπει να περιοριστούν σε διπλωματικές και προξενικές δραστηριότητες».

g2

(Πηγή: Google maps)

«Κάθε εμπορική δραστηριότητα απαγορεύεται (...) το Cityhostel του Βερολίνου δεν συνιστά διπλωματική ή προξενική δραστηριότητα» τόνισε ο Μάρτιν Σέφερ και η γερμανική κυβέρνηση «θα κλείσει αυτήν την πηγή χρηματοδότησης για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πώς η κυβέρνηση προτίθεται να ενεργήσει, ούτε πώς το ξενοδοχείο, το οποίο δεν εκμεταλλεύεται η πρεσβεία, θα σταματήσει να λειτουργεί. Επιπλέον, ο Μάρτιν Σέφερ δεν διευκρίνισε από πότε οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν την υπόθεση.

g3

(Πηγή: Google maps)

g4

(Πηγή: Google maps)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ