ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Στην επόμενη μέρα επικεντρώνεται ο βρετανικός Τύπος, θρήνος για τα θύματα

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Στην επόμενη μέρα επικεντρώνεται ο βρετανικός Τύπος, θρήνος για τα θύματα

Φωτογραφίες μικρών παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ «φιλοξενούν» στα πρωτοσέλιδά τους οι βρετανικές εφημερίδες την Τετάρτη, με τη χώρα να παραμένει μουδιασμένη από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σε έναν χώρο «πλημμυρισμένο» από νέους ανθρώπους και μικρά παιδιά.

Το πρόσωπο της 8χρονης Saffie-Rose Roussos βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, καθώς πρόκειται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, για το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης. Η τρίτης γενιάς Κύπρια έχασε τη ζωή της λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της αγαπημένης της τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, όταν ο 22χρονος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

«Φωτογραφίες από νέες ζωές που τις έκλεψε ο τρόμος», γράφει στο πρωτοσέλιδό του ο Guardian, που στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως ο βομβιστής Σαλμάν Αμπεντί ήταν γνωστός στις αρχές, αλλά είχε θεωρηθεί περιθωριακό άτομο.

guardian front

Στις σχέσεις του βομβιστή με την Λιβύη επικεντρώνονται οι Times, που έχουν στο πρωτοσέλιδό τους επίσης τη φωτογραφία της 8χρονης Κύπριας που έχασε τη ζωή της στην επίθεση, ενώ φιλοξενούν και μαρτυρίες επιζώντων, όπως αυτή της Κιμ Ντικ, που εκτοξεύθηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης, και αναζητώντας την κόρη και την εγγονή της αντίκρισε ένα αιμόφυρτο 14χρονο κορίτσι.

thetimes240517

Η Daily Telegraph επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα, σημειώνοντας πως 5.000 στρατιώτες βρίσκονται επιφυλακή μετά την απόφαση της πρωθυπουργού Μέι να θέσει τη χώρα σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού για ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα. «Είναι η πρώτη φορά μέσα σε δέκα χρόνια που ανεβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο ο συναγερμός για επικείμενη επίθεση», αναφέρει η εφημερίδα, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο ο βομβιστής να είναι μέρος μιας ευρύτερης τρομοκρατικής ομάδας.

telegraph front

Με τις φωτογραφίες των νεαρών θυμάτων να φιγουράρουν στο πρωτοσέλιδό της, η Daily Mail αναφέρεται στην επόμενη μέρα από το τρομοκρατικό χτύπημα, τονίζοντας την απόφαση της Τερέζα Μέι για την ανάπτυξη στρατού στους δρόμους της Βρετανίας μετά την αύξηση της επικινδυνότητας για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ σημειώνει ακόμη πως τα μέλη ενός «πυρήνα» ισλαμιστών ενδεχομένως να κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα.

dmfrontpage24may2017

«Πως μπόρεσαν οι βάρβαροι τζιχαντιστές να σκοτώσουν τα όμορφα και αθώα παιδιά μας» είναι ο τίτλος της Daily express, που αναφέρει πως 119 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβιστή αυτοκτονίας. Η εφημερίδα, που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της επίσης τη φωτογραφία της 8χρονης Κύπριας, κάνει ειδική αναφορά και στη δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ που τόνισε πως ένα ολόκληρο έθνος υπέστη σοκ από αυτή την πράξη βαρβαρότητας.

express front

Η Mirror έχει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες δύο εκ των θυμάτων της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 59, της 8χρονης Saffie Rose Roussos και της 18χρονης Georgina Callander. «Είναι τα αθώα θύματα μιας βαρβαρότητας», σημειώνει η εφημερίδα.

mirror frontcopy

Με φωτογραφίες αγνοουμένων στο πρωτοσέλιδό της κυκλοφόρησε σήμερα η Daily Star. «Σφαγή αθώων» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που χαρακτηρίζει τον βομβιστή ως τον «πιο δειλό άνθρωπο στη Βρετανία».

star frontcopy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ