ΚΟΣΜΟΣ

Η αδερφή του βομβιστή αποκαλύπτει: Ήθελε να εκδικηθεί για τoυς αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Η αδερφή του βομβιστή αποκαλύπτει: Ήθελε να εκδικηθεί για τoυς αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία
REUTERS/Stefan Wermuth

Ο 22χρονος μακελάρης του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπεντί διέπραξε την πολύνεκρη επίθεση καθώς ζητούσε εκδίκηση για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή της η αδελφή του τρομοκράτη.

Η Τζομάνα Αμπεντί, περιέγραψε τον αδερφό της ως ένα ευγενικό και γεμάτο αγάπη άνθρωπο και δήλωσε ότι εξεπλάγη που πυροδότησε τη βόμβα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 άτομα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, τη Δευτέρα.

Σημείωσε ακόμη πως είναι έκπληκτη από την πράξη αυτή και δεν περίμενε ο αδελφός της να διαπράξει μια τέτοια επίθεση.

Όπως διηγείται στην Wall Street Journal, θεωρεί πως ο Αμπεντί προχώρησε σε μια τέτοια πράξη επειδή είδε παιδιά Μουσουλμάνων να πεθαίνουν στη Μέση Ανατολή, από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και ήθελε να πάρει εκδίκηση.

Capture2

(Πηγή: Twitter)

«Είδε τις βόμβες που ρίχνουν οι ΗΠΑ σε παιδιά στη Συρία και ήθελε εκδίκηση. Το αν την πήρε, είναι ανάμεσα σε εκείνον και το Θεό», αναφέρει η Τζομάνα χαρακτηρίζοντας ωστόσο την επίθεση αυτή ως «αποτρόπαια».

Ο αδελφός ήξερε

Στην Τρίπολη της Λιβύης ο πατέρας και ο αδελφός του Σαλμάν Αμπεντί, κρατούνται μετά τη σύλληψή τους και ερευνώνται οι σχέσεις τους με τις τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Capture copy

(Πηγή: Twitter)

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον μικρότερο αδερφό του τρομοκράτη να γνώριζε ότι ο αδελφός του σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, ενώ φαίνεται να παραδέχθηκε «ότι ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους» και ο ίδιος ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης.

Ο πατέρας του Αμπέντι, ωστόσο είπε πως είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά περίπου πέντε μέρες πριν και «όλα ήταν φυσιολογικά».

640x640 7

(Πηγή: REUTERS/Hani Amara)

Υπάρχουν όμως και αναφορές ότι βράδυ της Δευτέρας, πριν την μοιραία επίθεση, ο Αμπέντι φέρεται να τηλεφώνησε στη μητέρα του, την 50χρονη Σάμια Ταμπάλ που ζει στην Τρίπολη, λίγο πριν να προχωρήσει στην επίθεση και αφού είχε νωρίτερα ζητήσει από τον αδερφό του να τους φέρει σε επαφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ