Ο βομβιστής του Μάντσεστερ κάνει τα ψώνια του πριν σκορπίσει το θάνατο (vid)
Τις τελευταίες ώρες του καμικάζι του Μάντσεστερ, λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε σκορπώντας το θάνατο, καταγράφει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Σε αυτό διακρίνεται ένας άνδρας να ψωνίζει σνακς σε σούπερ μάρκετ – άγνωστο σε ποια περιοχή – και να κάνει βόλτες, αμέριμνος, στους διαδρόμους. Όπως αναφέρει το BBC ο άνδρας αυτός έχει ίδια χαρακτηριστικά με τον Σαλμάν Αμπέντι. Το βρετανικό δίκτυο συγκρίνει τη φωτογραφία του Αμπέντι που έδωσαν οι αρχές στη δημοσιότητα με την εικόνα του άνδρα στο βίντεο και εντοπίζει αρκετές ομοιότητες: ίδια παπούτσια, ίδιο καπέλο, μουστάκι και γυαλιά.
«Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το μαγαζί στο παρελθόν. Μοιάζει με τον άνδρα που κατηγορείται για την τρομοκρατική επίθεση», λέει ο υπεύθυνος του μαγαζιού.
Ο βομβιστής, σύμφωνα με το BBC, παρέμεινε περίπου 5 λεπτά στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε τόνο, αμύγδαλα, προϊόντα καθαρισμού και αποσμητικό χώρου. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο διαμέρισμά του και λίγη ώρα αργότερα, όπως εκτιμούν οι αρχές, πήρε την βόμβα και πήγε στο Manchester Arena.
SPONSORED
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την ΑΜΚ: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών - Στόχος η άντληση 4,5 δισ. ευρώ
09:46
Το «Project Hail Mary» ξεπέρασε το «Oppenheimer» στο box office
09:45
Chios Kythira Pass 2026: Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις των voucher - Αναλυτικά τα βήματα
09:32
Γιατί ο Τσίπρας επίσπευσε την ανακοίνωση του κόμματός του - Η 26η Μαΐου και το νέο πολιτικό σκηνικό
09:29