ΚΟΣΜΟΣ

Ορλάντο: Απολυμένος υπάλληλος ο δράστης - Σκότωσε πέντε συναδέλφους του (pics&vid)

Ορλάντο: Απολυμένος υπάλληλος ο δράστης - Σκότωσε πέντε συναδέλφους του (pics&vid)
Twitter/@CLangleyWFTV

Τέσσερις άντρες και μια γυναίκα είναι τα θύματα της φονικής επίθεσης στην επιχείρηση Fiamma στο Ορλάντο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του σερίφη του Orange County. Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο, αυτοκτόνησε μετά το περιστατικό.

 

 

Σύμφωνα με τον σερίφη, ο δράστης είναι ένας 45χρονος άντρας, πρώην υπάλληλος της επιχείρησης. Κουβαλούσε μαζί του ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι, και όλα δείχνουν πως η ενέργειά του έγινε λίγο καιρό μετά την απόλυσή του από τη δουλειά.

Όλα τα θύματα είναι πρώην συνάδελφοί του 45χρονου. Από την επίθεση σώθηκαν επτά άτομα. «Το πρόσωπο αυτό ήταν ένας πρώην υπάλληλος της επιχείρησης που απολύθηκε τον Απρίλιο» δήλωσε ο Τζέρι Ντέμινγκς, σερίφης της κομητείας του Όραντζ.

Η αστυνομία έλαβε την κλήση για το περιστατικό λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) και αμέσως στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και άντρες του FBI για να βοηθήσουν στην επιχείρηση.

Οι πέντε από τους έξι νεκρούς – συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο, ενώ ο έκτος, ένας άντρας, ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Ο σερίφης τόνισε πως παρά την αυξημένη κατάσταση ασφαλείας από τις πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών, με τελευταία αυτή στο Λονδίνο, το περιστατικό δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τρομοκρατία.

Το όνομα του δράστη δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, ενώ αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

«Η γυναίκα μου και εγώ προσευχόμαστε για τα θύματα αυτής της επίθεσης και ζητούμε το ίδιο και από σας. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις Αρχές και ενημερώνονται», είπε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ