ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν:Η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικοί φυγαδεύουν ένα παιδί από το κοινοβούλιο (pic)

Ιράν:Η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικοί φυγαδεύουν ένα παιδί από το κοινοβούλιο (pic)
EPA/OMID WAHABZADEH

Δραματικές στιγμές έζησε ένα μικρό παιδί που, άγνωστο πώς, βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο οποίο σημειώθηκε η μία εκ των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Τεχεράνη.

Στη φωτογραφία του πρακτορείου EPA, που κάνει τον γύρο του κόσμου, έχουν αποτυπωθεί η αγωνία και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν Ιρανοί αστυνομικοί, αλλά και πολίτες, προκειμένου να καταφέρουν να φυγαδεύσουν το μικρό αγόρι από το κτίριο στο οποίο είχαν εισβάλει νωρίτερα ένοπλοι, που άνοιξαν πυρ και σκόρπισαν τον θάνατο αδιακρίτως.

Το μικρό παιδί κυριολεκτικά κρεμάστηκε από το παράθυρο, προκειμένου να «προσγειωθεί» με ασφάλεια στα χέρια ενός άνδρα που βρισκόταν έξω από το κτίριο. Στο διπλανό παράθυρο φαίνεται καθαρά ένας άνδρας, με όπλο στο χέρι, που παρακολουθεί τη διαδικασία.

2017 06 07T103120Z 1912890202 RC1981AC5010 RTRMADP 3 IRAN SECURITY


Πηγή: Tasnim News Agency/Handout via REUTERS

Από την επίθεση, την πρώτη χρονικά που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Τεχεράνη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν. Μια δεύτερη επίθεση σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί επίθεση στο Ιράν, και μάλιστα σε μια στιγμή που η ρήξη στον αραβικό κόσμο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ