Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν ζητά παραίτηση της... κόρης του από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου
Την παραίτηση της... κόρης του Μαρίν Λεπέν από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου ζήτησε ο ιδρυτής του κόμματος και πατέρας της Ζαν-Μαρί Λεπέν, με αφορμή τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας και την αδυναμία της επικεφαλής του FN να αυξήσει την δύναμη του κόμματος στη νέα σύνθεση της εθνοσυνέλευσης.
«Βλάπτεις τη χρησιμότητά σου όταν ξεκινάς να πλήττεις το κόμμα σου με τις θέσεις σου ή το πείσμα σου», είπε ο 89χρονος Λεπέν στους δημοσιογράφους όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος σε συνάντηση του Εθνικού Μετώπου.
Ερωτηθείς αν η κόρη του θα πρέπει να παραιτηθεί απάντησε: «Ναι, νομίζω πως ναι».
Οι σχέσεις πατέρα-κόρης έχουν επιδεινωθεί από τότε που εκείνη τον διέγραψε από το κόμμα το 2015 εξαιτίας σχολίων του, με τα οποία υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα και οι δημόσιες κόντρες τους έκτοτε έχουν βλάψει την εικόνα του κόμματος.
Η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει ότι ο πατέρας της δεν είναι ευπρόσδεκτος στη συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος. Ωστόσο, εκείνος πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό κλητήρα και δικηγόρο για να καταγραφεί ότι η πόρτα της εισόδου ήταν κλειδωμένη ώστε να μη του επιτραπεί η είσοδος.
«Είμαι πολύ γέρος για να σκαρφαλώνω σε πόρτες», είπε ο Λεπέν αφού προηγουμένως χαρακτήρισε «τραγικές αποτυχίες» τις επιδόσεις της κόρης του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και το εκλογικό αποτέλεσμα του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές.
Ανδρουλάκης από Πόρτο Γερμενό: Η πολιτική προστασία στη χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ένα άλλο δόγμα
13:56
Διυπουργική για πυρκαγιές: Στόχος οι άμεσες αποζημιώσεις και αντιδιαβρωτικά έργα πριν το φθινόπωρο
13:46
ΔΥΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων 55 ετών και άνω
13:37
Κυψέλη: Προθεσμία να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 26χρονος για την δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας
13:26