ΚΟΣΜΟΣ

Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές οι πολίτες στην Αλβανία

Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές οι πολίτες στην Αλβανία
REUTERS/Florion Goga

Εκλογικός πυρετός επικρατεί σήμερα Κυριακή στην Αλβανία, με πάνω από 2.500.000 πολίτες να προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ με τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, εικόνα ως προς το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να έχει διαμορφωθεί πριν τα μεσάνυχτα ή και αύριο Δευτέρα.

Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος συνολικά 18 κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν, μεν, ένα προβάδισμα στους Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όχι όμως και την αυτοδυναμία, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

640x640 17

REUTERS/Florion Goga

Δεύτερο φέρουν τα γκάλοπ το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, με τα υπόλοιπα να δίνουν μάχη για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

640x640 16 copy

EUTERS/Florion Goga

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε με χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης. Όμως στη διαδρομή η ρητορική εκτροχιάστηκε από τα όρια του ήπιου πολιτικού λόγου με τα τρία μεγαλύτερα κόμματα να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γύρω από θέματα διαφθοράς, εξαγοράς ψήφων, ακόμα και διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ