ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος δείχνουν τα exit poll

Αλβανία: Νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος δείχνουν τα exit poll
Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα REUTERS/Florion Goga

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται πως κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll.

Προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων. Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων.

Η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει κατά μία ώρα την ψηφοφορία επικαλούμενη την αφόρητη ζέστη αλλά και την εορτή του μπαϊραμιού για τους μουσουλμάνους.

Ωστόσο ούτε αυτό φαίνεται να βοήθησε στην προσέλευση των ψηφοφόρων, καθώς όπως ανακοινώθηκε το βράδυ από την εφορευτική επιτροπή, το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 44%, το μικρότερο σε εκλογές στην μετά Χότζα Αλβανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ