Ρεξ Τίλερσον: Ντόχα και το Ριάντ να ρίξουν τους τόνους
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον κάλεσε το Κατάρ και τις τέσσερις χώρες με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία να ρίξουν τους τόνους.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έδωσαν στο Κατάρ προθεσμία 10 ημερών για να ικανοποιήσει τα 13 τους αιτήματα, προκειμένου να τερματίσουν την οικονομική και διπλωματική απομόνωσή του.
Ωστόσο η Ντόχα επιβεβαίωσε ότι αυτά τα αιτήματα, μεταξύ αυτών το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, η απομάκρυνση από το Ιράν και το κλείσιμο της τουρκικής βάσης στο Κατάρ, δεν ήταν «λογικά».
«Ακόμα κι αν το Κατάρ δυσκολεύεται πολύ να ικανοποιήσει ορισμένα αιτήματα, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούν να αποτελέσουν μια βάση διαλόγου προκειμένου να οδηγηθούμε προς την επίτευξη μιας λύσης», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες «να καθίσουν μαζί και να συνεχίσουν τις συνομιλίες».
«Το να ρίξουν τους τόνους θα βοηθούσε επίσης στην αποκλιμάκωση των εντάσεων» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Κοινωφελής εργασία για όσους βανδαλίζουν
05:00
Επιδότηση μετακινήσεων από και προς τα νησιά - Σύντομα ο νέος κύκλος αιτήσεων
04:00
Διακοπές Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Πότε είναι η επόμενη αργία
03:00
Πόσα ενοίκια χρειάζονται για την αγορά σπιτιού στην Αττική - Τι ισχύει για κάθε προάστιο
02:00