Το Βερολίνο ζητά εξηγήσεις από τη Siemens για την κατασκευή δύο τουρμπινών
Εξηγήσεις από την Siemens ζητά η γερμανική κυβέρνηση για την κατασκευή δύο τουρμπινών της εταιρείας, που έφτασαν έως την Κριμαία περιοχή στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο στον τομέα της ενεργειακής τεχνολογίας.
«Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο πιο λεπτομερώς γίνεται και αυτό επαφίεται κυρίως στην εταιρεία Siemens», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
«Επισημαίνω ότι εναπόκειται στις εταιρείες να ελέγχουν» αν η επιχειρηματική δράση τους παραβιάζει κάποιο καθεστώς κυρώσεων, συνέχισε. Ο εκπρόσωπος πάντως χαρακτήρισε «ασυνήθιστη» την υπόθεση, σχολιάζοντας ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι συνέπειες.
Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μιας ρωσικής κρατικής εταιρείας που αγόρασε τους αεροστροβίλους αλλά και εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η κοινοπραξία Siemens Gas Turbine Technologies LLC, στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κατασκεύασε τις τουρμπίνες για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στη Ρωσία.
Η Ουκρανία καταστρέφει πυραυλικό σύστημα που προστάτευε το παλάτι του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα
23:57
Νέο κύμα παραπληφόρησης στο Μαρόκο για τη Θέουτα - Ελήφθησαν μέτρα λέει το Ραμπάτ
23:49
Τέιλορ Σουίφτ: Η νεότερη δημιουργός που μπαίνει στο Nashville Songwriters Hall of Fame 2026
23:38
Προσφυγή κατά του Τραμπ για την πώληση προνομιακής πρόσβασης στις αναρτήσεις του στο Truth Social
23:27