ΚΟΣΜΟΣ

O Πούτιν απειλεί: Την κατάλληλη στιγμή θα απαντήσουμε στην αυθάδεια των ΗΠΑ

O Πούτιν απειλεί: Την κατάλληλη στιγμή θα απαντήσουμε στην αυθάδεια των ΗΠΑ
REUTERS/Carlos Barria

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ με αντικείμενο την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές μαρτυρά την «άνοδο της αντιρωσικής υστερίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δύο ημέρες μετά την έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Βλέπουμε πολύ απλά την άνοδο της αντιρωσικής υστερίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Σαβονλίνα, στη Φινλανδία, από κοινού με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο.

«Είναι πολύ λυπηρό που οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θυσιάζονται στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Επιπλέον, αναφορικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην αμερικανική «αυθάδεια». Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να καθοριστεί ο τρόπος που θα δοθεί αυτή η απάντηση.

«Εμείς συμπεριφερόμαστε με πολύ συγκρατημένο τρόπο, πολύ υπομονετικά, όμως την κατάλληλη στιγμή εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε, διότι είναι αδύνατο να ανεχόμαστε επ΄ αόριστον την αυθάδεια σε βάρος της χώρας μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ