ΚΟΣΜΟΣ

Ανήσυχη για το μέλλον της δημοκρατίας της Βενεζουέλας η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανήσυχη για το μέλλον της δημοκρατίας της Βενεζουέλας η Ευρωπαϊκή Ένωση
REUTERS/Christian Veron

Την ανησυχία της για «την τύχη της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα αμφιβάλλει σοβαρά εάν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βενεζουέλα μπορεί να αναγνωρισθεί.

Παράλληλα, καταδικάζει «την δυσανάλογη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας» στην χώρα, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, ημέρα της ψηφοφορίας για την Συντακτική Συνέλευση, κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης και τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τις σοβαρές της αμφιβολίες σχετικά με το αν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας μπορεί να αναγνωρισθεί... Η Βενεζουέλα διαθέτει δημοκρατικά εκλεγμένους και νόμιμους θεσμούς, ο ρόλος των οποίων είναι να συνεργασθούν και να καταλήξουν στην μέσω διαπραγματεύσεων επίλυση της σημερινής κρίσης. Μία Συντακτική Συνέλευση, εκλεγμένη υπό αμφίβολες και συχνά βίαιες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι Βρυξέλλες εξετάζουν, όπως οι ΗΠΑ, το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του Καράκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ