ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Είναι λάθος να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι είναι ασφαλείς

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Είναι λάθος να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι είναι ασφαλείς
KCNA/via REUTERS

Με απειλές προς τις ΗΠΑ απάντησε η Βόρεια Κορέα στις τελευταίες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Πιόνγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε τις κυρώσεις υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την κυριαρχία της, ενώ δήλωσε ότι θα προχωρήσει “στις σωστές ενέργειες,” όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι το έδαφός τους είναι ασφαλές από την άλλη πλευρά του ωκεανού.

Η ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ επανέλαβε προηγούμενη θέση της ότι δεν θα θέσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όσο διαρκεί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της.

Ωστόσο η χώρα δεν διευκρίνισε τις ενέργειες της.

Τίλερσον: Οι κυρώσεις στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαιρέτισε την απόφαση του ΟΗΕ λέγοντας πως δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας.

2017 08 06T130056Z 1987094564 RC1FE69D2E30 RTRMADP 3 TILLERSON ASIA

Πηγή: REUTERS/Mohd Rasfan

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Πρόσθεσε πως όταν ωριμάσουν οι συνθήκες «θα μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε έναν διάλογο αναφορικά με το μέλλον για το ζήτημα της Πιονγκγιάνγκ».

Εκτίμησε δε, πως το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει η Βόρεια Κορέα για το ενδεχόμενο έναρξης συνομιλιών, είναι να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να ομαλοποιούνται οι καταστάσεις έντασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ