Τραμπ σε Μακρόν: Εάν χρειαστεί είμαι έτοιμος να λάβω στρατιωτικά μέτρα κατά της Β. Κορέας
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, εφόσον καταστεί αναγκαίο, να λάβουν «στρατιωτικά μέτρα» εναντίον της Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.
«Οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, είναι έτοιμες να εφαρμόσουν ένα πλήρες φάσμα διπλωματικών, οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων» προκειμένου να μπει ένα τέλος στην βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, σημειώνοντας:
Οι πρόεδροι Τραμπ και Μακρόν δεσμεύτηκαν επίσης να εργαστούν από κοινού, και μαζί με τους συμμάχους τους, ώστε να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.
«Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες» ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του Γάλλου προέδρου σχετικά με τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με το Reuters.
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
00:30
Σουηδία: Ρωσία, Ιράν και Κίνα οι τρεις μεγάλες απειλές για τη χώρα
23:59
Ζελένσκι για Ιράν: Ένα καθεστώς που έχει σκοτώσει τόσους ανθρώπους δεν αξίζει να υπάρχει
23:51
Ο Μασκ προσφέρει δωρεάν τη δορυφορική υπηρεσία Starlink στο Ιράν
23:43