Ηχηρό μήνυμα Τίλερσον για το μίσος και τη βία: Δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο
Δεν υπάρχει θέση στον αμερικανικό δημόσιο διάλογο για το μίσος και τη βία που εκδηλώθηκε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον.
Λίγο πριν τη συνάντησή του με την Καναδή ομόλογό του Κρίστια Φρίλαντ, ο Τίλερσον σχολίασε τις κοινές αξίες των ΗΠΑ και του Καναδά δηλώνοντας αυθόρμητα: «Νομίζω ότι γι' αυτό είναι πρέπον να σχολιάσω τα πρόσφατα γεγονότα στην Βιρτζίνια και την καταδίκη μας (στην εκδήλωση) τέτοιου μίσους και βίας», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters, για τα επεισόδια στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πορεία ακροδεξιών οργανώσεων, οι οποίες περιελάμβαναν την Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζί.

REUTERS/Aaron P. Bernstein
«Απλώς δεν υπάρχει θέση γι' αυτό στον δημόσιο διάλογό μας, και θέλω να προσθέσω και την δική μας καταδίκη του», είπε ο Τίλερσον, μία ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξίσωσε τους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής με τους αντιρατσιστές διαδηλωτές.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16 Ιανουαρίου)
06:30
Τέλος το ΣΔΟΕ έρχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ - Πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ
06:00
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ με 10.000 θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι
05:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00