Φινλανδία: Το δικαστήριο κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι (pics)
Τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου, στη Φινλανδία κατονόμασε η φινλανδική αστυνομία.
Πρόκειται για τον 18 Μαροκινό, Αμπντεραχμάν Μεκά ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται εμπίπτουν στην κατηγορία της δολοφονίας και απόπειρα δολοφονίας με τρομοκρατική πρόθεση.
Η αστυνομία έχει ζητήσει την κράτηση του Μεκά, ο οποίος νοσηλεύεται, στη διάρκεια των προκαταρκτικών ερευνών. Από την επίθεση δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 8 άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

(Πηγή: Courtesy Kirsi Kanerva/Handout via REUTERS)
Οι αστυνομικές Αρχές της χώρας εκτιμούν ότι ο 18χρονος είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες, με την επιθεωρήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών, Κρίστα Γκράνροθ, να υπογραμμίζει:
«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να τις προστατεύσουν».
Πέντε συλλήψεις για τις πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Σέρρες, Ανατολική Αττική και Ρόδο
21:03
Βενεζουέλα: Ανέβηκαν στους 1.430 οι νεκροί - Σκάβουν ακόμη και με τα χέρια για επιζώντες
20:52
Συνεχίζεται η επίγεια μάχη με τις φλόγες στη δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας
20:41
Καλλιθέα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 15χρονου - Όσα κατέθεσε ο 17χρονος καθ' ομολογία δράστης
20:33