ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Η Ευρώπη να μην αναλώσει όλη της την ενέργεια στο Brexit

Μακρόν: Η Ευρώπη να μην αναλώσει όλη της την ενέργεια στο Brexit
REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προχωρήσει τη συζήτηση για το μέλλον της πέρα από το Brexit και επανέλαβε την επιθυμία του για περαιτέρω ενίσχυση της νομισματικής και οικονομικής ένωσης ενός πυρήνα χωρών μελών.

«Θα προτιμούσα να χτίσω το μέλλον από το να συζητάω για το παρελθόν», εξήγησε ο Μακρόν στην ετήσια συγκέντρωση των Γάλλων πρεσβευτών στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Δεν θα πρέπει να αναλώσουμε όλη την ενέργειά μας στο Brexit», εξήγησε, προσθέτοντας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο θα κάνει νέες προτάσεις για την επανεκκίνηση της Ευρώπης.

Διεθνής διάσκεψη για το κλίμα

Ακριβώς δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα η Γαλλία θα διοργανώσει στις 12 Δεκεμβρίου διεθνή διάσκεψη «για να συζητηθεί η πρόοδος της Συμφωνίας και να κινητοποιηθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση» για την εφαρμογή της, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «με την Παγκόσμια Τράπεζα και όλους τους εταίρους που επιθυμούν να συνεργαστούν», εξήγησε ο Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των Γάλλων πρεσβευτών στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου να υιοθετηθεί «μια παγκόσμια σύμβαση για το κλίμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ