ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Δύο τσοπανόσκυλα προστάτεψαν κοπάδι προβάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Καναδάς: Δύο τσοπανόσκυλα προστάτεψαν κοπάδι προβάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές
Lynn Landry

Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου αλλά και οι πιο ατρόμητοι φύλακες. Και αυτό το αποδεικνύουν δύο τσοπανόσκυλα από τον Καναδά που προστάτεψαν ένα ολόκληρο κοπάδι προβάτων για 20 ημέρες αφού οι ιδιοκτήτες έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή τους.

Η Λιν Λάντρι αναγκάστηκε να αφήσει τα δύο μεγάλα της σκυλιά, τον Ταντ και τη Σόφι με το κοπάδι των 90 ζώων της σε ένα ράντσο της Βρετανικής Κολομβίας όταν ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή.

Όπως δήλωσε η ίδια στο The PRI's The World: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Έπρεπε να φύγουμε».

KANADAS 3

REUTERS/Ben Nelms

Η ίδια με την οικογένειά της εγκατέλειψαν το σπίτι τους στις 6 Ιουλίου, όταν η επαρχία που ζουν κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος ήταν οι χειρότερες που έχουν ξεσπάσει, 1.000 πύρινα μέτωπα έχουν κατακάψει σχεδόν 9.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με την Independent, με το κόστος των ζημιών να αγγίζουν τα 204 εκατομμύρια δολάρια.

KANADAS 1

REUTERS/Ben Nelms

Η Λάντρι εξήγησε πως άφησε τροφή για σκύλους, αλλά φοβόταν ότι τα ζώα δεν θα επιβιώσουν στη φωτιά. Έπειτα από 20 ημέρες, όταν επέστρεψε, είδε τους δύο σκύλους να... φυλούν τα πρόβατά τους. Μόλις ένα ζώο είχε χαθεί, όλα τα υπόλοιπα είχαν επιβιώσει, ενώ τα σπίτια των γειτόνων της είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές. Όπως είπε η ίδια:

Τα προστάτευαν τόσο από τις πυρκαγιές όσο και από αρκούδες και κογιότ. Τα πρόβατα δεν θα είχαν επιβιώσει ποτέ χωρίς αυτούς.

Προσέθεσε ότι η οικογένεια αντάμειψε τα σκυλιά με μπριζόλες και ότι πλέον έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ