Ο Μακρόν θα συζητήσει με τη Μέρκελ το «όραμά» του για την Ευρώπη
Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρόεδρος της Γαλλίας,Εμανουέλ Μακρόν, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι προτάσεις του Παρισιού για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
«Ο Μακρόν αποφάσισε να συντομεύσει τη σημερινή επίσκεψή του στη Λιόν, η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε να μεταβεί νωρίτερα στο Ταλίν για διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας πριν από το ανεπίσημο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών. Τη συνάντηση ζήτησε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης» ανέφερε πηγή της γαλλικής προεδρίας.
Η άτυπη Σύνοδος Κορυφής του Ταλίν θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Αρχικά, στην κορυφή της ατζέντας ήταν θέματα σχετικά με την ψηφιακή πολιτική, ωστόσο μεγάλο μέρος των συνομιλιών αναμένεται να αφιερωθεί στις αντιδράσεις των 27 για το σχέδιο που παρουσίασε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μεταξύ άλλων μια κοινωνική και οικονομική σύγκλιση όπως επίσης μια κοινή στρατιωτική δύναμη.
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57