ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Κούσνερ: Διορθώθηκε το λάθος στους εκλογικούς καταλόγους που τον εμφάνιζε ως γυναίκα

Τζάρεντ Κούσνερ: Διορθώθηκε το λάθος στους εκλογικούς καταλόγους που τον εμφάνιζε ως γυναίκα
EPA/SHAWN THEW

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, είναι πλέον εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους ως άνδρας, καθώς διορθώθηκε το λάθος που τον εμφάνιζε μέχρι χθες ως γυναίκα.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Νέας Υόρκης, Μάικλ Ράιαν, μιλώντας στην εφημερίδα «The New York Daily News», το λάθος είχε γίνει από την επιτροπή και όχι από τον Κούσνερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιτροπή προχώρησε στη διόρθωση του γένους του Κούσνερ από θηλυκό σε αρσενικό, στο σύστημα προσωπικών στοιχείων που διατηρεί (AVID), την ίδια ημέρα που η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, μετά την αποκάλυψη των εκλογικών στοιχείων του συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ για το 2009, που είναι δημοσίως προσβάσιμα μέσω της τράπεζας πληροφοριών LexisNexis.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση αυτή.

Ο Κούσνερ είναι παντρεμένος με τη μεγαλύτερη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, ενώ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τη χρήση ενός ιδιωτικού λογαριασμού αποστολής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στην επικοινωνία του με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως επιβεβαίωσε την Κυριακή στο CNN ο δικηγόρος του, Άμπε Λόουελ.

Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι τρία με πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν παράνομα στις προεδρικές εκλογές του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο Τραμπ υποστήριξε, επίσης, ότι χιλιάδες ψηφοφόροι μεταφέρθηκαν στο Νιου Χάμσαϊρ από τη Μασαχουσέτη για να ψηφίσουν παράνομα. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αποδείχτηκαν ποτέ. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η συμβουλευτική επιτροπή που έχει συστήσει ο πρόεδρος Τραμπ για τον έλεγχο διεξαγωγής των εκλογών συνεδρίασε στο Νιου Χάμσαϊρ, αναζητώντας αποδείξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ